Papieren Spoorboekje

In 2012 heeft Publink vanuit Treinreiziger.nl het initiatief genomen om het papieren spoorboekje nieuw leven in te blazen. Tot en met 2010 gaf NS het spoorboekje uit, maar het spoorbedrijf besloot er in dat jaar mee te stoppen. Tot onvrede van consumentenorganisaties. Daar is per dienstregeling 2013 verandering in gekomen. Sindsdien geeft Treinreiziger.nl samen met Rover het papieren spoorboekje uit. Sindsdien zijn er zo’n 25.000 spoorboekjes verkocht. 

In 2013 verschenen overigens niet alle treintijden weer op papier, maar alleen de intercity’s. Het boekje is daarom veel dunner dan het oude NS-boekje en daarom heette het boekje in 2013 geen “spoorboekje” maar “minispoorboekje”.  Dankzij de samenwerking met Rover konden alle Rover-leden het minispoorboekje gratis ontvangen.

In 2014 verscheen het minispoorboekje opnieuw, maar daarnaast ook het dikke spoorboekje met de overige treintijden. Vanaf 2015 is het minispoorboekje en het aanvullende spoorboekje samengevoegd in één boekwerk. In 2018 is er naast het complete spoorboekje bij wijze van proef daarnaast ook een intercityboekje uitgegeven. De vraag daarnaar bleek beperkt.

Vooral ouderen en spoorliefhebbers maken ieder jaar nog dankbaar gebruik van het spoorboekje. Jaarlijks worden er momenteel tussen de 4.000 en 5.000 boekjes verkocht.