Treinreiziger.nl

“Zo transparant en onafhankelijk mogelijk informatie verstrekken aan ov-gebruikers over alles wat relevant kan zijn omtrent het reizen met het ov, en specifiek omtrent de trein.”

Het doel van Treinreiziger.nl

Publink is sinds 2005 de uitgever van Treinreiziger.nl, een online platform voor reizigers in het openbaar vervoer. Steeds meer reizigers weten het platform te vinden. Inmiddels gaat het om 6 miljoen gebruikers per jaar, ofwel een half miljoen per maand. De website heeft een eigen nieuwsredactie en doet regelmatig onderzoeken in samenwerking met andere media. Daarnaast gebruiken reizigers de site om goedkope treinkaartjes te vinden. Handig is daarbij de prijsvergelijker. In 2017 werd die tool door Railforum beloond met de Blije Reizigersprijs.

Kilometer Kampioen

In 2015 bestond Treinreiziger.nl tien jaar. Omdat op ludieke manier te vieren werd de Kilometer Kampioen bedacht: wie kan de meeste treinkilometers maken in 24 uur? Met de wedstrijd wilde wij de meest fanatieke treinreiziger van Nederland vinden. Bob Landman wist maarliefst 1593 kilometer in 24 uur af te leggen. Na het succes van de wedstrijd heeft Treinreiziger.nl besloten om de website iedere twee jaar te herhalen. De tweede editie – in 2017 – is gewonnen door Koen Nijbroek. In 2019 staat de derde editie gepland.

Holland By Train

Behalve Nederlanders, gebruiken ook veel toeristen, buitenlandse studenten en expats Treinreiziger.nl. Voor hen is niet altijd duidelijk hoe het openbaar vervoer werkt en hoe ze een voordelig treinkaartje kunnen vinden. Ook is de taal een barrière. Daarom zijn we Holland By Train begonnen. Een project dat nog in de kinderschoenen staat. 

Prijsvergelijker treinreizen

Er zijn tegenwoordig zoveel treinkaartjes, acties en tarieven, zodat voor veel reizigers onduidelijk is welk tarief het beste is. De Prijsvergelijker van Treinreiziger.nl biedt uitkomst. Een eerste versie van deze tool heeft Treinreiziger.nl in 2015 gelanceerd. Sinds 2017 is de vergelijker fors uitgebreid, en kan er bijvoorbeeld ook op 1e klas worden gezocht en op specifieke reisdagen. De vernieuwde prijsvergelijker is in 2017 door Railforum uitgeroepen tot beste ov-verbetering van het jaar.

App Treinkaartjes

Treinreiziger.nl heeft sinds 2017 ook een app waarmee treinreizigers snel een goedkoop treinkaartje kunnen vinden. De app is beschikbaar voor Android en iPhone. De succesvolle prijsvergelijker is eveneens in de app te vinden.

Gerelateerd: Papieren Spoorboekje