ParkerenSchiphol.com

“Goedkoop parkeren op Schiphol zonder zorgen. Dat is de missie van ParkerenSchiphol.com.”

ParkerenSchiphol.com is een toonaangevende vergelijkingswebsite in de parkeerbranche rond Schiphol. De missie is om consumenten voordelig zonder zorgen te laten parkeren bij de luchthaven. De website wordt jaarlijks gebruikt door een kleine 100.000 consumenten. Ook bij het programma De Groeten van Max was ParkerenSchiphol.com in het verleden al eens te gast om uit te leggen hoe vakantiegangers een betrouwbare parkeerplek kunnen vinden. Publink is sinds 2006 uitgever van de vergelijkwebsite Parkeren Schiphol.

Toen Publink van start ging met ParkerenSchiphol.com waren er vrijwel geen vergelijkingswebsites op het gebied van parkeren en was het aantal parkeerbedrijven rond Schiphol beperkt. In de jaren daarna hebben we het aantal bedrijven rond Schiphol stormachtig zien groeien.  In 2010 kwam het NOS Journaal op basis van cijfers van ParkerenSchiphol met een reportage over de parkeeroorlog rond Schiphol.

Inmiddels zijn er een groot aantal parkeerbedrijven en een groot aantal vergelijkingswebsites. Bij Publink staat de consument echt centraal. Dat resulteert dat wij kiezen om een deel van onze commissie terug te geven in een korting aan onze bezoekers. Dat doen we bijvoorbeeld met Airport Parking, uitgeroepen tot beste parkeerbedrijf van Schiphol. 

De laatste jaren is de parkeersector niet geheel onomstreden. Een groot aantal bedrijven doen iedere dag hun best om parkeerders zo goed mogelijk van dienst te zijn. Enkele kleine bedrijven – in het algemeen niet of nauwelijks zichtbaar op vergelijkingswebsites – maken willens en wetens misbruik van het vertrouwen van consumenten. Deze kleine bedrijven bieden vaak valet parking aan, en zijn vaak alleen zichtbaar via Google advertenties (en soms Groupon). Bij de Groeten van Max is inmiddels een frauderende ondernemer elk jaar te gast, omdat hij ieder jaar opnieuw onder een nieuwe naam hetzelfde trucje weet uit te halen. Voor consumenten is het daardoor erg moeilijk om zelf te zien welk parkeerbedrijf ze kunnen vertrouwen. ParkerenSchiphol.com hecht er daarom waarde aan om een extra kwaliteitsproef te doen. Parkeerbedrijven met een dubieuze naam worden niet opgenomen. Ook wordt er altijd duidelijk vermeld als er op- of aanmerkingen zijn bij een parkeerbedrijf.